tiistai 10. marraskuuta 2015

Mullistaako uusi SOME Tsü musiikkipromootion, bloggaamisen ja vloggaamisen?

Liityin keskiviikkona 4. marraskuuta uuteen TSÜ-nimiseen SOME-palveluun.

Mielenkiintoni #Tsü:hun heräsi kun kuulin että Facebook on reagoinut tämän uuden SOME-tulokkaan ilmestymiseen estämällä kaikki järjestelmään osoittavat linkit. Lisäksi myös hashtag #tsu oli ainakin vielä keskiviikkona estetty, kun yritin käyttää sitä Facebookin tilapäivityksessä.

Mutta miksi TSÜ mullistaisi musiikkipromootion, bloggaamisen ja vloggaamisen? Eikö se olekaan vain uusi Facebook tai Ello?

TSÜssa jutun juju on siinä, että TSÜ elää mainostuloilla ihan samalla tavalla kuin Facebook, mutta sillä erotuksella, että se pidättää tuloista itselleen vain 10% ja tilittää loput 90% sisällöntuottajille, eli palvelun käyttäjille.

Tämä tarkoittaa sitä, että TSÜ on kuin henkilökohtainen uutispalvelu: Vähän kuin oma Stara.fi tai Iltalehden Fiidi.fi, jossa kiinnostava sisältö kerää kävijoitä ja kävijät tuottavat mainostuloa.

Käyttäjät voivat siis normaalin somettamisen lisäksi myös hyötyä tekemästään sisällöntuotannosta ja suosituimmat päivitykset tuottavat jopa rahaa. 
Kiinnostavaksi tämä homma menee siinä vaiheessa kun SOME-julkkikset rantautuvat TSÜ-palveluun, sillä jos minä kahden päivän kokeilulla olen tienannut muutamia senttejä, niin oletettavasti sellaiset tubettajat kuin vaikkapa Aleksanteri Hakaniemi, Miisa, tai Papananaama tienaisivat palveluun sisältöään linkittämällä jo äkkiä satoja euroja.

Sama koskee perinteisten blogien pitäjiä. Etenkin muoti- ja lifestylepuolella puhutaan aika isoista massoista ja esimerkiksi melkein kuka tahansa indiedays -portaalin bloggaajista voisi päästä TSÜssa tuloille. Kuinkahan paljon huomiota mahtaisi TSÜssa saada esim. Annika O?

Isoimpienkin bloggaajien ja vloggaajien huomioarvo jää silti kauas vaikkapa Anssi Kelan tai Cheekin vetovoimasta. Anssi Kelan huomioarvosta on hyvä esimerkki taannoinen uutinen YLE:n sivuilla, jossa kerrottiin että hänen Facebookissa pitämämänsä LIVE-stream keräsi lähes 180 000 katsojaa, mikä pyörii jo TV-lähetysten kanssa samoissa lukemissa.
TSÜ-palvelussa ei toki ole (ainakaan vielä) tällaista stramingtoimintoa, mutta tuollaisella huomioarvolla mainostulot lähentelisivät varmaan jo pienituloisella duunarilla vuoden palkkaa. 

Nyt on se hetki kun TSÜssa vielä voi temmeltää aika vapaasti ja ennustan, että ensimmäisenä palveluun jalkautuneet käyttäjät saavatkin siitä lopulta eniten irti.

Ennen kaikkea tuo on musta hyvä paikka esiintyville taiteilijoille, säveltäjille ja sanoittajille tuoda esiin omia teoksiaan. TSÜ on siitäkin kiva, että toisin kuin FB:ssä julkaisujen oikeudet pysyvät käyttäjällä itsellään.

Toistaiseksi palveluun pääsee sisälle vain kutsulla, joten jos haluat mukaan niin ilmoita siitä mulle, niin laitan kutsun tulemaan :)

Oma TSÜ-profiilini näyttää tältä: http://www.tsu.co/koivulahti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Liity sisäpiiriin

Saat jatkossa kirjoittamani artikkelit suoraan sähköpostiisi veloituksetta. Samalla mahdollistat vuorovaikutuksemme myös muissa asioissa.

* pakollinen kenttä

© Samuli Koivulahti, 2019.