Siirry pääsisältöön

Valmistuminen häämöttää, kesätyö ois kiva!

Aloitin vuonna 2013 opinnot Turun Humanistisessa Ammattikorkeakoulussa, tarkoituksenani valmistua kulttuurituottajaksi osapuilleen nyt.Opinnot kuitenkin venyvät vielä kesän yli. Ne on nyt siinä pisteessä, että lähinnä opinnäytetyö on tekemättä. Jos tiedät jonkun tahon, jolla olisi tarvetta kulttuuriliiketoimintaan liittyvälle kehittämistyölle, niin vielä ehdin vaihtamaan aihetta (edellyttäen että projektista saa rahaa).

Joku voisi ihmetellä, että miksi edes opiskelen kun ammatteja on jo pari eikä työkään ole vierasta. Syy siihen miksi hain Humanistiseen ammattikorkeakouluun oli se, että arvelin saavani sieltä hyviä työkaluja lauluntekijä- ja manageritoimintani ammattimaistamiseen.

Ensisijaisesti reppuun on karttunut projektinhallinnallista osaamista ja tapahtumatuotantoon liittyviä lainalaisuuksia. Muuten osaamiskenttä on käytännön tasolla melko sama kuin ennenkin, mikä ei silti tarkoita, ettenkö olisi tyytyväinen opintojen antiin.

Aikuisopiskelijana lähiopintoja on ollut melko vähän ja pakolla teoriaa ei ole tungettu päähän. Olenkin katsonut, että mulle tämä ammattikorkea on ollut enemmänkin keino validoida jo olemassa olevaa osaamista ja samalla hieman paikkailla heikkoja kohtia. En siis mennytkään oppimaan kaikkea alusta asti.

Ennestään minulla on melko pitkä työkokemus ja työn ohessa olen suorittanut kaksi ammattitutkintoa (AV-viestintä ja Liiketalous) ja yhden erikoisammattitutkinnon, joiden lisäksi opiskelin täysi-ikäisyyden kynnyksellä viestintää ja ilmaisutaitoa Itä-karjalan kansanopistossa, sekä Luovaa kirjoittamista Turun Paasikivi-Opistossa.

Nyt opinnot ehkä saisivat jo hetkeksi riittää.

Olisikohan sitten työnteon aika?
Keskittyisinkö tekemään rahaa päivätöissä?
Uskaltaisinkohan ruveta ihan jo yrittäjäksi?
Vai mitä jos ryhtyisin vapaaksi taiteilijaksi?
Ammattimaisesti apurahojen varassa?

Nyt olisi sellainen hetki, jossa uudet tuulet olisivat tervetulleita. Kesäksi ottaisin mielelläni jotankin työtä vastaan, oikeastaan mitä tahansa, vaikka kaupan kassalta. Muuten on säästöt loppu kun kesä on ohi.

Jos joku tarvitsee käyntikortteja tai kotisivuja niin mieluusti teen niitäkin.

Hienointahan olisi, jos jotain kautta siunaantuisi kulttuurialan hommia, joihin ehkä voisi jopa jäädä. (Vielä upeampaa olisi, jos ne vielä jotenkin tukisi omaa toimintaa alalla, mutta se on liikaa pyydetty.)

Kaikenkirjavia työtarjouksia ja projekteja otetaan kumminkin vastaan. Pienemmät hommat voin tehdä laskulla.

Tarkat tiedot työhistoriasta löytyy LinkedInistä ja kontakteihin mut voi lisätä osoitteella: samuli@lyyrica.org


Tämän blogin suosituimmat tekstit

Suomalaiset sanoittajat 10 kärjessä. Ketkä ovat sinun suosikkisi?

En ole varsinaisesti ikinä fanittanut ketään sanoittajaa, mutta toki itsellänikin on joitakin suosikkeja.
Listaan tässä postauksessa 10 laululyyrikkoa, joita pidän erityisesti arvossa ja kerron samalla miksi. Kyse on tietenkin täysin subjektiivisista mielipiteistä.

Lista ei ole paremmuusjärjestyksessä vaan jokaisella tekstin tekijällä on omat vahvuusalueensa ja he ovat tällä listalla eri syistä. Perustelut seuraavat perässä.
Martti SyrjäMikko Kuoppala (Pyhimys)Arttu Wiskari Janne RintalaVexi SalmiJuice LeskinenLaura MoisioJari UutelaAnssi KelaAki TykkiJukka Poika
Suomessa sanoittaja jää usein laulajan ja joskus jopa oman artistiutensa varjoon. On eräänlainen muna-kana-kysymys, johtuuko kulloisenkin esiintyjän menestys biisistä vai artistista.

Tutkimustulosten valossa biisin merkitys on kuitenkin suhteellisesti todella korkea. Tämä käy ilmi myös Teoston ja IFPI:n tuottamasta kyselystä vuodelta 2017.


Kyselytutkimukseen vastanneista 77 % sanoi hyvän biisin olevan tärkein omavalintaisen m…

Maailman paras pannukakku (Mömmäkkä-edit)

Tein oman versioni Suomen legendaarisimmasta pannukakkureseptistä. 
Alkuaan Heli HaapamäenKotikokki-palveluun tallentama "Maailman paras pannukakku" -resepti on itseoikeutetusti ehkä jopa suosituin resepti suomalaisittain ikinä.

Tässä siitä uusi sovitus.

Pannukakun evoluutio Helin reseptihän toimii sellaisenaan oikein hienosti, mutta joitakin vuosia sitten jouduin tilanteeseen, jossa jouduin modifioimaan sitä. Kaapissa oli vain vähän maitioa, joten osa siitä piti korvata rahkalla. Tämä jäi sittemmin tavaksi ja olen korvannut yleensä 2-3 desiä nesteestä joko rahkalla tai luonnonjogurtilla, joita molempia on omassa jääkaapissa melkein aina (tokihan tässä toimii vaikka piimäkin).

Toinen lisäys, jonka olen tavannut reseptiin tehdä, on ollut kaneli ja kardemumma. Varsinkin jos pannarin kanssa aiotaan syödä mansikkahilloa, niin nämä mausteet täydentävät makua hienosti.

Kolmantena käytän tavallisesti oikeaa voita, koska se vain maistuu mielestäni paremmalta.

Valmistustavallakin on vä…

Miten sanoittajaksi ryhdytään?

Okei. Haluat siis sanoittajaksi? Tuumasta toimeen, mutta huomioi nämä sudenkuopat.
Heti alkuun pitää todeta, että oikotietä onneen ei ole. Jos haluaa sanoittajaksi, niin välttämätöntä on ainakin:  kirjoittaa sanoituksia (paljon)näyttää niitä joskus jollekin  On sanottu että Suomessa on hyvistä sanoittajista huutava pula. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että ovet olisivat automaattisesti sinulle auki. Pulaa on, mutta oikeastaan vähän huonoillakin sanoituksilla moni artisti pärjäilee joten kuten. 
Kaikki artistit eivät myöskään ole kykeneviä katsomaan omia sanoitustaitojaan silmiin ja jotkut ajattelevat että on kunniakkaampaa tehdä huonoja lyriikoita itse, kuin tilata laatua ammattilaiselta. Tämä on ensimmäinen este, jonka jokainen sanoittaja joutuu ylittämään kun tarjoaa lyriikoitaan eteenpäin.

Jos et itse esitä omia tekstejäsi, ne pitää saada jonkun toisen keikkaohjelmistoon ja julkaisukalenteriin.
Kilpailet jo alusta asti veteraanien kanssa Tilannetta ei yhtään helpota se, että aloittelij…