lauantai 21. toukokuuta 2016

Valmistuminen häämöttää, kesätyö ois kiva!

Aloitin vuonna 2013 opinnot Turun Humanistisessa Ammattikorkeakoulussa, tarkoituksenani valmistua kulttuurituottajaksi osapuilleen nyt.Opinnot kuitenkin venyvät vielä kesän yli. Ne on nyt siinä pisteessä, että lähinnä opinnäytetyö on tekemättä. Jos tiedät jonkun tahon, jolla olisi tarvetta kulttuuriliiketoimintaan liittyvälle kehittämistyölle, niin vielä ehdin vaihtamaan aihetta (edellyttäen että projektista saa rahaa).

Joku voisi ihmetellä, että miksi edes opiskelen kun ammatteja on jo pari eikä työkään ole vierasta. Syy siihen miksi hain Humanistiseen ammattikorkeakouluun oli se, että arvelin saavani sieltä hyviä työkaluja lauluntekijä- ja manageritoimintani ammattimaistamiseen.

Ensisijaisesti reppuun on karttunut projektinhallinnallista osaamista ja tapahtumatuotantoon liittyviä lainalaisuuksia. Muuten osaamiskenttä on käytännön tasolla melko sama kuin ennenkin, mikä ei silti tarkoita, ettenkö olisi tyytyväinen opintojen antiin.

Aikuisopiskelijana lähiopintoja on ollut melko vähän ja pakolla teoriaa ei ole tungettu päähän. Olenkin katsonut, että mulle tämä ammattikorkea on ollut enemmänkin keino validoida jo olemassa olevaa osaamista ja samalla hieman paikkailla heikkoja kohtia. En siis mennytkään oppimaan kaikkea alusta asti.

Ennestään minulla on melko pitkä työkokemus ja työn ohessa olen suorittanut kaksi ammattitutkintoa (AV-viestintä ja Liiketalous) ja yhden erikoisammattitutkinnon, joiden lisäksi opiskelin täysi-ikäisyyden kynnyksellä viestintää ja ilmaisutaitoa Itä-karjalan kansanopistossa, sekä Luovaa kirjoittamista Turun Paasikivi-Opistossa.

Nyt opinnot ehkä saisivat jo hetkeksi riittää.

Olisikohan sitten työnteon aika?
Keskittyisinkö tekemään rahaa päivätöissä?
Uskaltaisinkohan ruveta ihan jo yrittäjäksi?
Vai mitä jos ryhtyisin vapaaksi taiteilijaksi?
Ammattimaisesti apurahojen varassa?

Nyt olisi sellainen hetki, jossa uudet tuulet olisivat tervetulleita. Kesäksi ottaisin mielelläni jotankin työtä vastaan, oikeastaan mitä tahansa, vaikka kaupan kassalta. Muuten on säästöt loppu kun kesä on ohi.

Jos joku tarvitsee käyntikortteja tai kotisivuja niin mieluusti teen niitäkin.

Hienointahan olisi, jos jotain kautta siunaantuisi kulttuurialan hommia, joihin ehkä voisi jopa jäädä. (Vielä upeampaa olisi, jos ne vielä jotenkin tukisi omaa toimintaa alalla, mutta se on liikaa pyydetty.)

Kaikenkirjavia työtarjouksia ja projekteja otetaan kumminkin vastaan. Pienemmät hommat voin tehdä laskulla.

Tarkat tiedot työhistoriasta löytyy LinkedInistä ja kontakteihin mut voi lisätä osoitteella: samuli@lyyrica.org


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Liity sisäpiiriin

Saat jatkossa kirjoittamani artikkelit suoraan sähköpostiisi veloituksetta. Samalla mahdollistat vuorovaikutuksemme myös muissa asioissa.

* pakollinen kenttä

© Samuli Koivulahti, 2019.