Siirry pääsisältöön

#tissiviikko - paljon melua tyhmästä?

Mitä mietteitä #tissiviikko sinussa herättää?

Mua ehkä vähän häiritsee tässä tissien normalisoimisprojektissa ehkä se, että en ole nähnyt vielä yhtään epäedustavaa tissikuvaa #tissiviikko hashtagilla. 

Siitä tulee ehkä hivenen kaksinaismoralistinen mielikuva kun alkuperäinen pointti varmaan oli, että netti olisi pullollaan kaiken kokoisia, näköisiä ja muotoisia tissejä ilman seksualisointia, millä teroitetaan sitä että ei ne ole mikään big deal ja miehet voi hengittää ihan rauhassa ja naiset vastaavasti hyväksyä kehonsa osat sellaisina kuin ne on.

Sen sijaan kyseisen hashtagin alta löytyy ihan samanlaisia herutuskuvia kuin muulloinkin tosin ehkä vähän rohkeampia kun "tämän hyvän asian puolesta" saa edustaa täysin rinnoin. Erityisesti he jotka muutenkin tämän tyyppisiä kuvia postailee, oli tietty ylpeänä ihan ekana tässä kampanjassa mukana!

Yheltä naispuoliselta ystävältä kyselin, että meinaako osallistua ja vastasi että ei todellakaan miellä tissejään niin edustuskelpoisiksi, että jonnekin someen niitä tuuppaisi varsinkaan tuollaisella hashtagilla, jolla kaikki ne osaa etsiä. Se olisi kuulemma noiden kaikkien noiden edustusherutissien joukossa vielä normaaliakin nöyryyttävämpää.

Pienten eriparitissien kanssa hän koki tämän kampanjan lähinnä jokseenkin vaivaannuttavana ja tekopyhänä.

Noh.. ajatus on kai tärkein. Toivottavasti jotain normalisoitumistakin tapahtuu. Ylläoleva päivitykseni on tarkoituksella hieman provosoiva, mutta totta toinen puoli.

Ei tää kampanja musta mitenkään vähennä rintojen seksualisointia tässä muodossaan vaan pikemminkin päinvastoin koska just niiden herutuskuvien postailu on musta rintojen seksualisointia.

Ei sillä, tissithän on tosi kivoja kyllä!

Vaikka tätä on selitetty sillä, etteivät rinnat ole sukupuolielin (woot?! kuka sellaista muka luulee??!) niin luetaan ne kumminkin sekundaarisiin sukupuoliominaisuuksiin ja siten edustavat naiseutta parhaimmillaan!

Musta jokaisen naisen tulisi voida olla rohkeasti ylpeä omistaan ja mielestäni jokaisen tulisi itse voida päättää kuinka paljon niitä haluaa seksualisoitavan. Luonnollisesti ne tietenkin kerännee eniten katseita kun ovat esillä ja vähiten kun ovat piilossa.

Tissiherutuskuvien postaileminen, jotta tissejä ei seksualisoitaisi tuntuu aika nurinkuriselta. Neutraalimmalla kuvakielellä viesti ehkä välittyisi paremin?

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Suomalaiset sanoittajat 10 kärjessä. Ketkä ovat sinun suosikkisi?

En ole varsinaisesti ikinä fanittanut ketään sanoittajaa, mutta toki itsellänikin on joitakin suosikkeja.
Listaan tässä postauksessa 10 laululyyrikkoa, joita pidän erityisesti arvossa ja kerron samalla miksi. Kyse on tietenkin täysin subjektiivisista mielipiteistä.

Lista ei ole paremmuusjärjestyksessä vaan jokaisella tekstin tekijällä on omat vahvuusalueensa ja he ovat tällä listalla eri syistä. Perustelut seuraavat perässä.
Martti SyrjäMikko Kuoppala (Pyhimys)Arttu Wiskari Janne RintalaVexi SalmiJuice LeskinenLaura MoisioJari UutelaAnssi KelaAki TykkiJukka Poika
Suomessa sanoittaja jää usein laulajan ja joskus jopa oman artistiutensa varjoon. On eräänlainen muna-kana-kysymys, johtuuko kulloisenkin esiintyjän menestys biisistä vai artistista.

Tutkimustulosten valossa biisin merkitys on kuitenkin suhteellisesti todella korkea. Tämä käy ilmi myös Teoston ja IFPI:n tuottamasta kyselystä vuodelta 2017.


Kyselytutkimukseen vastanneista 77 % sanoi hyvän biisin olevan tärkein omavalintaisen m…

Maailman paras pannukakku (Mömmäkkä-edit)

Tein oman versioni Suomen legendaarisimmasta pannukakkureseptistä. 
Alkuaan Heli HaapamäenKotikokki-palveluun tallentama "Maailman paras pannukakku" -resepti on itseoikeutetusti ehkä jopa suosituin resepti suomalaisittain ikinä.

Tässä siitä uusi sovitus.

Pannukakun evoluutio Helin reseptihän toimii sellaisenaan oikein hienosti, mutta joitakin vuosia sitten jouduin tilanteeseen, jossa jouduin modifioimaan sitä. Kaapissa oli vain vähän maitioa, joten osa siitä piti korvata rahkalla. Tämä jäi sittemmin tavaksi ja olen korvannut yleensä 2-3 desiä nesteestä joko rahkalla tai luonnonjogurtilla, joita molempia on omassa jääkaapissa melkein aina (tokihan tässä toimii vaikka piimäkin).

Toinen lisäys, jonka olen tavannut reseptiin tehdä, on ollut kaneli ja kardemumma. Varsinkin jos pannarin kanssa aiotaan syödä mansikkahilloa, niin nämä mausteet täydentävät makua hienosti.

Kolmantena käytän tavallisesti oikeaa voita, koska se vain maistuu mielestäni paremmalta.

Valmistustavallakin on vä…

Miten sanoittajaksi ryhdytään?

Okei. Haluat siis sanoittajaksi? Tuumasta toimeen, mutta huomioi nämä sudenkuopat.
Heti alkuun pitää todeta, että oikotietä onneen ei ole. Jos haluaa sanoittajaksi, niin välttämätöntä on ainakin:  kirjoittaa sanoituksia (paljon)näyttää niitä joskus jollekin  On sanottu että Suomessa on hyvistä sanoittajista huutava pula. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että ovet olisivat automaattisesti sinulle auki. Pulaa on, mutta oikeastaan vähän huonoillakin sanoituksilla moni artisti pärjäilee joten kuten. 
Kaikki artistit eivät myöskään ole kykeneviä katsomaan omia sanoitustaitojaan silmiin ja jotkut ajattelevat että on kunniakkaampaa tehdä huonoja lyriikoita itse, kuin tilata laatua ammattilaiselta. Tämä on ensimmäinen este, jonka jokainen sanoittaja joutuu ylittämään kun tarjoaa lyriikoitaan eteenpäin.

Jos et itse esitä omia tekstejäsi, ne pitää saada jonkun toisen keikkaohjelmistoon ja julkaisukalenteriin.
Kilpailet jo alusta asti veteraanien kanssa Tilannetta ei yhtään helpota se, että aloittelij…