lauantai 26. marraskuuta 2016

#tissiviikko - paljon melua tyhmästä?

Mitä mietteitä #tissiviikko sinussa herättää?

Mua ehkä vähän häiritsee tässä tissien normalisoimisprojektissa ehkä se, että en ole nähnyt vielä yhtään epäedustavaa tissikuvaa #tissiviikko hashtagilla. 

Siitä tulee ehkä hivenen kaksinaismoralistinen mielikuva kun alkuperäinen pointti varmaan oli, että netti olisi pullollaan kaiken kokoisia, näköisiä ja muotoisia tissejä ilman seksualisointia, millä teroitetaan sitä että ei ne ole mikään big deal ja miehet voi hengittää ihan rauhassa ja naiset vastaavasti hyväksyä kehonsa osat sellaisina kuin ne on.

Sen sijaan kyseisen hashtagin alta löytyy ihan samanlaisia herutuskuvia kuin muulloinkin tosin ehkä vähän rohkeampia kun "tämän hyvän asian puolesta" saa edustaa täysin rinnoin. Erityisesti he jotka muutenkin tämän tyyppisiä kuvia postailee, oli tietty ylpeänä ihan ekana tässä kampanjassa mukana!

Yheltä naispuoliselta ystävältä kyselin, että meinaako osallistua ja vastasi että ei todellakaan miellä tissejään niin edustuskelpoisiksi, että jonnekin someen niitä tuuppaisi varsinkaan tuollaisella hashtagilla, jolla kaikki ne osaa etsiä. Se olisi kuulemma noiden kaikkien noiden edustusherutissien joukossa vielä normaaliakin nöyryyttävämpää.

Pienten eriparitissien kanssa hän koki tämän kampanjan lähinnä jokseenkin vaivaannuttavana ja tekopyhänä.

Noh.. ajatus on kai tärkein. Toivottavasti jotain normalisoitumistakin tapahtuu. Ylläoleva päivitykseni on tarkoituksella hieman provosoiva, mutta totta toinen puoli.

Ei tää kampanja musta mitenkään vähennä rintojen seksualisointia tässä muodossaan vaan pikemminkin päinvastoin koska just niiden herutuskuvien postailu on musta rintojen seksualisointia.

Ei sillä, tissithän on tosi kivoja kyllä!

Vaikka tätä on selitetty sillä, etteivät rinnat ole sukupuolielin (woot?! kuka sellaista muka luulee??!) niin luetaan ne kumminkin sekundaarisiin sukupuoliominaisuuksiin ja siten edustavat naiseutta parhaimmillaan!

Musta jokaisen naisen tulisi voida olla rohkeasti ylpeä omistaan ja mielestäni jokaisen tulisi itse voida päättää kuinka paljon niitä haluaa seksualisoitavan. Luonnollisesti ne tietenkin kerännee eniten katseita kun ovat esillä ja vähiten kun ovat piilossa.

Tissiherutuskuvien postaileminen, jotta tissejä ei seksualisoitaisi tuntuu aika nurinkuriselta. Neutraalimmalla kuvakielellä viesti ehkä välittyisi paremin?

Liity sisäpiiriin

Saat jatkossa kirjoittamani artikkelit suoraan sähköpostiisi veloituksetta. Samalla mahdollistat vuorovaikutuksemme myös muissa asioissa.

* pakollinen kenttä

© Samuli Koivulahti, 2019.