Siirry pääsisältöön

Sateen tuoksua ja vaikka mitä

Tinalta ilmestyi juuri musavideo, jossa on mun tekemät sanat.Muutenkin kiirettä on piisannut lomailun lomassa (jos nyt niin voi edes sanoa).

Tein mm. muutaman hakukoneoptimatiivisen tekstin yhdelle firmalle kotisivukäyttöön copywriterin ominaisuudessa ja hoidin toisen asiakkaan viestintää somekanavissa. Tekstityön lisäksi duunasin vielä levynkannet tähän TINAN tuoreeseen debyyttialbumiin, jossa tuo Sateen tuoksua on avausraitana. Keväällä suunnittelin LAS DIVAS -yhtyeelle keikkajulisteen ja liput Svenska Teatternin Tiljanissa pidettyyn konserttiin ja vielä tuli tehtyä levynkannet ja label JOHANNALLE.

Jos haluat nähdä miltä nuo näyttää ja käytät instagramia, niin klikkaa tästä.

Bloggaaminen mulla saa säännöllisesti välillä väistyä kiireisemmän elämän tieltä. Kevät ja kesä on tyypillisesti kaikkein kiireisintä aikaa. Joku joskus sanoikin, että hullut heräävät kun ilmat lämpenee ja tähän aikaan vuodesta sateleekin kaikenmoisia yhteistyöehdotuksia, joista osalla on mahdollisuus tienata muutama ropo ja osalla ei.

Teen myös sellaista hommaa, että jeesaan muita biisintekijöitä heidän omien tekstiensä tekemisessä ja loppuunsaattamisessa siten että oikeudet jää asiakkaalle ja mä laskutan sparraamisesta tuntihintaa (lisäinfoa Tekstipajan sivuilla). Näitä asiakkaita mulla käy välillä ja joskus joku lainaa laulukoppiakin.

Kumpaakin hommaa tykkäisin tehdä vieläkin vähän enemmän, sillä tällainen ei tunnu syövän omaa luovuutta juuri lainkaan, vaan pikemminkin päinvastoin. Yhdessä tekeminen pitää sellaista tiettyä luovaa vireystilaa yllä.

Biisintekorintamalla myös pinnan alla tapahtuu kokoajan. Mulla on tässä pari uutta tekijäkumppania joiden kanssa tehtyjä biisejä tullaan varmaan kuulemaan radioaalloillakin tai ainakin nyt näyttäisi tähdet vielä olevan oikeissa asennoissa. Lisäksi mulla on meneillään yksi vähän salaisempi proggis mihin teen tekstiä salanimellä, että eikun arvailemaan vaan mikä voisi olla mun nimimerkki!!! :D

No, mutta eipä mulla tällä erää muuta. Tuota ylläolevaa videota saa jakaa ja sitä saa kommentoida tänne tai vaikka tuonne YouTubeen. Siltä varalta, että video ei jostain syystä näy, niin tässä vielä erillinen YouTube-linkki.

Lämpöistä kesää! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Suomalaiset sanoittajat 10 kärjessä. Ketkä ovat sinun suosikkisi?

En ole varsinaisesti ikinä fanittanut ketään sanoittajaa, mutta toki itsellänikin on joitakin suosikkeja.
Listaan tässä postauksessa 10 laululyyrikkoa, joita pidän erityisesti arvossa ja kerron samalla miksi. Kyse on tietenkin täysin subjektiivisista mielipiteistä.

Lista ei ole paremmuusjärjestyksessä vaan jokaisella tekstin tekijällä on omat vahvuusalueensa ja he ovat tällä listalla eri syistä. Perustelut seuraavat perässä.
Martti SyrjäMikko Kuoppala (Pyhimys)Arttu Wiskari Janne RintalaVexi SalmiJuice LeskinenLaura MoisioJari UutelaAnssi KelaAki TykkiJukka Poika
Suomessa sanoittaja jää usein laulajan ja joskus jopa oman artistiutensa varjoon. On eräänlainen muna-kana-kysymys, johtuuko kulloisenkin esiintyjän menestys biisistä vai artistista.

Tutkimustulosten valossa biisin merkitys on kuitenkin suhteellisesti todella korkea. Tämä käy ilmi myös Teoston ja IFPI:n tuottamasta kyselystä vuodelta 2017.


Kyselytutkimukseen vastanneista 77 % sanoi hyvän biisin olevan tärkein omavalintaisen m…

Maailman paras pannukakku (Mömmäkkä-edit)

Tein oman versioni Suomen legendaarisimmasta pannukakkureseptistä. 
Alkuaan Heli HaapamäenKotikokki-palveluun tallentama "Maailman paras pannukakku" -resepti on itseoikeutetusti ehkä jopa suosituin resepti suomalaisittain ikinä.

Tässä siitä uusi sovitus.

Pannukakun evoluutio Helin reseptihän toimii sellaisenaan oikein hienosti, mutta joitakin vuosia sitten jouduin tilanteeseen, jossa jouduin modifioimaan sitä. Kaapissa oli vain vähän maitioa, joten osa siitä piti korvata rahkalla. Tämä jäi sittemmin tavaksi ja olen korvannut yleensä 2-3 desiä nesteestä joko rahkalla tai luonnonjogurtilla, joita molempia on omassa jääkaapissa melkein aina (tokihan tässä toimii vaikka piimäkin).

Toinen lisäys, jonka olen tavannut reseptiin tehdä, on ollut kaneli ja kardemumma. Varsinkin jos pannarin kanssa aiotaan syödä mansikkahilloa, niin nämä mausteet täydentävät makua hienosti.

Kolmantena käytän tavallisesti oikeaa voita, koska se vain maistuu mielestäni paremmalta.

Valmistustavallakin on vä…

Miten sanoittajaksi ryhdytään?

Okei. Haluat siis sanoittajaksi? Tuumasta toimeen, mutta huomioi nämä sudenkuopat.
Heti alkuun pitää todeta, että oikotietä onneen ei ole. Jos haluaa sanoittajaksi, niin välttämätöntä on ainakin:  kirjoittaa sanoituksia (paljon)näyttää niitä joskus jollekin  On sanottu että Suomessa on hyvistä sanoittajista huutava pula. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että ovet olisivat automaattisesti sinulle auki. Pulaa on, mutta oikeastaan vähän huonoillakin sanoituksilla moni artisti pärjäilee joten kuten. 
Kaikki artistit eivät myöskään ole kykeneviä katsomaan omia sanoitustaitojaan silmiin ja jotkut ajattelevat että on kunniakkaampaa tehdä huonoja lyriikoita itse, kuin tilata laatua ammattilaiselta. Tämä on ensimmäinen este, jonka jokainen sanoittaja joutuu ylittämään kun tarjoaa lyriikoitaan eteenpäin.

Jos et itse esitä omia tekstejäsi, ne pitää saada jonkun toisen keikkaohjelmistoon ja julkaisukalenteriin.
Kilpailet jo alusta asti veteraanien kanssa Tilannetta ei yhtään helpota se, että aloittelij…