sunnuntai 1. lokakuuta 2017

Facebook on elävä kuollut organismi

Varsinkin bändien ja artistien markkinoinnissa Facebook tuntuu olevan yhä huonompi työväline. 


Ikinä ei tiedä miten milloinkin joku algoritmi on muuttunut ja kuinka päivitykset näkyvät ja näistä aallonharjalla pysyminen on melko vaikeaa.

Kehityskulku on kuitenkin ollut jo pitkään sellainen, että maksamalla saa näkyvyyttä Facebook-sivuille ja yritysprofiileille kun taas yksityisille henkilöprofiileille näkyvyyttä saa olemalla itse aktiivinen ja vuorovaikuttamalla ahkerasti.

Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että jos tosissaan puuhaa vaikkapa musiikin parissa, niin kannattaa miettiä, josko sen henkilökohtaisen Facebook-profiilinsa voisi uhrata markkinointikäyttöön, jollei sitä ole vielä tehnyt.

FB-kaverina artistin on helpompi olla fanien kanssa vuorovaikutuksessa kuin Facebook-sivun kautta, jonka kautta päivitykset tavoittavat yleisön yhä useammin vain silloin kun päivityksiä sponsoroidaan.

Itseä tämä tilanne ärsyttää suunnattomasti, koska olen koittanut alusta asti pitää bisnekset ja musahommat yksityiselämästä erillään. Onneksi oon kuitenkin vain lauluntekijä. Tilanne ei siis ole niin paha kuin jollain esiintyjällä, jolle tippuu kymmenen kaveripyytöä joka keikan jälkeen :D

Omalta osaltani yksi luonteva siirtymä tämän johdosta on ollut aktivoitua yhä enemmän Linkedin-palvelun puolella. Se tuntuu oikeammalta foorumilta ammattilaisten väliseen viestintään ja mun yhteistyökumppanithan ovat suurimmaksi osaksi yrittäjiä tai esiintyviä taiteilijoita.

Esiintyjän kun kannattaa toimintansa edistämiseksi olla vuorovaikutuksessa suoraan musiikin loppukäyttäjiin, niin tarve on tässä suhteessa aivan eri. Toki Linkedinin arvoa ei silti esiintyjänkään kannata aliarvioida.

Kirjoitin myös sinne tätä aihetta sivuavan postauksen, jonka voit lukea täältä: https://www.linkedin.com/pulse/facebook-el%C3%A4v%C3%A4-kuollut-organismi-samuli-koivulahti-/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Liity sisäpiiriin

Saat jatkossa kirjoittamani artikkelit suoraan sähköpostiisi veloituksetta. Samalla mahdollistat vuorovaikutuksemme myös muissa asioissa.

* pakollinen kenttä

© Samuli Koivulahti, 2019.